Diakoninen perhetyö

Perhe arkeen voi liittyä monenlaisia haasteita, joihin on saatavilla apua ja tukea. Diakoninen perhetyö lähtee perheen omista tarpeista. Perhetyössä pyritään huomioimaan perheen kokonaistilanne ja löytämään keinoja, joilla perheen tilannetta pystyttäisiin kokonaisvaltaisesti tukemaan. Perhetyössä auttamisen keinoja on mm. keskusteluapu, sosiaalinen ohjaus, verkostoyhteistyö, erilaiset ryhmät, leirit ja retket sekä taloudellinen apu. Diakoninen perhetyö on maksutonta, kirkon jäsenyydestä riippumatonta matalan kynnyksen palvelua.

Jokaisessa seurakunnassa on nimettynä perhetyötä tekevä diakoniatyöntekijä. Heidän yhteystiedot löydät alta.

Kaipaatko lastenhoitoa, juttuseuraa, omaa aikaa, tukea vanhemmuuteen tai muuten pientä helpotusta perheesi arkeen?

PikkuHelppi on maksuton kotiin tehtävä palvelu lapsiperheille.

Olemme apuna esimerkiksi ulkoilemalla lasten kanssa, juttu kaverina ja vaikka miettimällä yhdessä ratkaisuja arjen pulmiin:

- maanantaisin klo 17-19.30

- tiistaisin klo 8.30-11 tai kerran kk klo 17-19.30 (9.3.| 6.4.| 4.5.| 1.6.)

- keskiviikkoisin klo 17-19.30 (pariton viikko)

- torstaisin klo 8.30-11 tai klo 17-19.30

Perhe voi saada palvelua enintään 4 kertaa toimintakauden aikana. Aikaa varatessa kirjataan palvelutarpeen lisäksi nimi ja yhteystiedot. Ne ovat luottamukselliset ja tallennetaan vain toimintakaudeksi.Toteutamme nykyisessä poikkeustilanteessa PikkuHelppi-palvelua ulkoilemalla sovitusti perheen lapsen / lasten kanssa lähialueella.

Noudatamme työssämme yhteisesti sovittuja hygieniasuosituksia huomioiden terveys- ja turvallisuusnäkökohdat. Huomioithan, että voit saada PikkuHelppi-palvelua ainoastaan silloin, kun koko perhe on terve. Mikäli työntekijä toteaa lapsen tai perheenjäsenen flunssaiseksi tai muuten sairaaksi, sovittu aika perutaan ja siirretään mahdollisesti toiseen ajankohtaan.

Varaukset varhaiskasvatuksen esimies Anne Granlund, puh. 044 719 1253

Parisuhteen haasteisiin voi apua hakea myös perheneuvonnan kautta: Linkki perheneuvonnan sivuille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Launeen seurakunta
Ostoskatu 7