Diakoninen perhetyö

Perhe arkeen voi liittyä monenlaisia haasteita, joihin on saatavilla apua ja tukea. Diakoninen perhetyö lähtee perheen omista tarpeista. Perhetyössä pyritään huomioimaan perheen kokonaistilanne ja löytämään keinoja, joilla perheen tilannetta pystyttäisiin kokonaisvaltaisesti tukemaan. Perhetyössä auttamisen keinoja on mm. keskusteluapu, sosiaalinen ohjaus, verkostoyhteistyö, erilaiset ryhmät, leirit ja retket sekä taloudellinen apu. Diakoninen perhetyö on maksutonta, kirkon jäsenyydestä riippumatonta matalan kynnyksen palvelua.

Jokaisessa seurakunnassa on nimettynä perhetyötä tekevä diakoniatyöntekijä. Heidän yhteystiedot löydät alta.

Kaipaatko lastenhoitoa, juttuseuraa, omaa aikaa, tukea vanhemmuuteen tai muuten pientä helpotusta perheesi arkeen?

PikkuHelppi on maksuton palvelu lapsiperheille.

Olemme apuna esimerkiksi ulkoilemalla lasten kanssa, juttu kaverina ja vaikka miettimällä yhdessä ratkaisuja arjen pulmiin.
Ilmaista lastenhoitoapua on tarjolla:

- ma-ti, to-pe aamupäivisin klo 8.30-11.00

- tarpeen mukaan myös ilta-aikaan klo: 17-19.30

- perheellä on mahdollisuus saada hoitoapua 4 krt kaudessa (syksy/kevät)

Hoitoa varataan soittamalla: varhaiskasvatuksen esimies Anne Granlund, puh. 044 719 1253 arkisin klo: 9-15
Aikaa varatessa kirjataan nimi ja yhteystiedot.

Huomioithan, että voit saada PikkuHelppi-palvelua ainoastaan silloin, kun koko perhe on terve.
Mikäli työntekijä toteaa lapsen tai perheenjäsenen flunssaiseksi tai muuten sairaaksi, sovittu aika perutaan
ja siirretään mahdollisesti toiseen ajankohtaan.

Parisuhteen haasteisiin voi apua hakea myös perheneuvonnan kautta: Linkki perheneuvonnan sivuille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Salpausselän seurakunta
Petsamonkatu 10
15830 Lahti