Läntinen hautausmaa

Hämeenlinnantie 57, 15800 Lahti
044 719 1244 tai 044 719 1289
lantinen.hautausmaa@evl.fi

Toimisto on auki ma - pe klo 9.00 - 14.00. Toimistossa ei ole jatkuvaa päivystystä. Hautapaikan katsomisaika tms. on hyvä sopia etukäteen.
Kappeli on auki tilaisuuksien mukaan sekä ma - pe toimiston kautta sopimuksen mukaan.

Läntinen hautausmaa

Läntinen hautausmaa sijaitsee 3 km päässä Lahden keskustasta Hämeenlinnaan päin. Hautausmaa otettiin käyttöön vuonna 1921. Hautausmaan pinta-ala on 11,7 ha, josta käytössä on 7,7 ha.

Hautausmaalle pääsee Lahden kauppatorilta linja-autoilla nro 4, 4C ja 8.

Linja-autoaikataulut

Ajankohtaisia asioita hautausmaista

Hautaosastokartta

Hautausmaakartta

 

Läntisen hautaosastot

 

Arkkualueella muistomerkin jalustan leveys saa olla korkeintaan 90 cm. Kaksi vierekkäistä hautapaikkaa käsittävälle haudalle voi tuoda muistomerkin, jonka jalustan leveys on korkeintaan 180 cm. EU-hautaosaston uurnahaudoilla muistomerkin jalustan leveys saa olla korkeintaan 50 cm. Ristinmuotoisten muistomerkkien suurin sallittu leveys on 60 cm.

Läntisellä hautausmaalla luovutetaan uusia arkkuhautoja hautaosastolta E5. Muilta arkkuhautaosastoilta luovutetaan uudelleen käyttöön otettavia hautoja. Uusia uurnahautoja luovutetaan osastolta EU.

Arkku- ja uurnahautaosastot

Läntisellä hautausmaalla on nurmipintaisia arkku- ja uurnahautaosastoja sekä luonnontilaisena metsänä säilytettävä uurnahautaosasto, johon voi pystyttää haluamansa muistomerkin. Uurnametsään ei voi istuttaa kesäkukkia eikä muitakaan paikalliseen luontoon kuulumattomia kasveja. Leikkokukkia haudoille voi viedä ja talvella kynttilöitä. (hautaosasto EU)

Muistolehto

Muistolehto on luonnontilaisena säilytettävä metsäinen kumpare, johon vainajien tuhkat haudataan. Hautaosastolla ei ole yksittäisiä hautoja, vaan yhteinen hauta-alue. Alueella on yhteinen muistelupaikka, johon omaiset voivat jättää kukkia tai kynttilän. Kesäkukkia ei voi istuttaa. Muistelupaikan viereen on pystytetty pylväitä, joihin voidaan kiinnittää vainajien tiedot kaiverrettuina metallilaattoihin. (hautaosasto ML)

Muualle haudattujen muistelupaikka

Kappelin edessä on muualle haudattujen muistelupaikka, johon omaiset voivat tuoda kukkia tai kynttilän.

Info
Pysäköinti
wc

Sijainti kartalla