Rakkautta ja Yhteisvastuuta ei voi erottaa 

Tänään piti monella olla tilipäivä. Mutta – koronaepidemia pyyhkäisi mennessään monet yritykset, työpaikat ja toimeentulot. Monen työttömäksi jääneen on ollut pakko myöntää, että tarvitsee apua. Askeleet ovat johtaneet diakoniavastaanotollemme. Onneksi Salpausselän seurakunnan diakoniatiimi osaa kohdata ammattitaitoisesti vaikeatkin tilanteet. 

Maailmanlaajuinen koronavirusepidemia on koetellut kaikenikäisiä suomalaisia. Mutta – vaikka se on järkyttänyt elämäämme syvästi, samaan aikaan olemme saaneet iloita entistä lämpöisemmästä lähimmäisenrakkaudesta. Kirkkoon kuulumattomatkin ovat havahtuneet siihen, miten ratkaisevan tärkeää apua kirkko työntekijöineen ja lukuisine vapaaehtoisineen tarjoaa. Monet ovat siksi halunneet liittyäkin seurakuntamme jäseniksi. 

Ratkaisevaa meidän oman selviytymisemme kannalta on ollut kaikki se rakkaus, jota me itse olemme saaneet vastaanottaa Vapahtajaltamme ja kaikilta Hänen työtovereiltaan. Vain rakastettu rakastaa, näkee jokaisessa ihmisessä lähimmäisen. 

Jumalan rakkauden varassa eläminen herättää meissä yleensä myös anteliaisuutta. Jeesus nosti aikoinaan seuraajilleen esimerkiksi köyhän leskivaimon, joka antoi uhriarkkuun kaiken, mitä hän elääkseen tarvitsi (Mark. 12: 41–44). Edelleen joukossamme on kaikessa hiljaisuudessa perheettömiä leskiä, jotka testamenttaavat jopa koko omaisuutensa kirkolle. Sellainen rakkaus kirkon työtä kohtaan tuo aina mieleeni tuon Jeesuksen esimerkin – niin totaalista sitoutumista kirkon työhön se on. 

Harva meistä pystyy antamaan kirkolle kaiken varallisuutensa. Monilla meistä on lapsiakin vastuullaan. Mutta – jokainen meistä voi aina rakastaa, vaikka rajattomasti. Meillä on esimerkiksi mahdollisuus olla osa merkittävää valtakunnallista rakkaudenosoitusta, Yhteisvastuukeräystä, auttamalla kotiseurakunnan erilaisissa tempauksissa.   

Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. 

(Matt. 7: 12) 

 

Salpausselän kirkon sisäilman korjaustoimenpiteiden vuoksi Salpausselän seurakunnan klo 10 messut siirtyvät 18.9.2022 lähtien toistaiseksi Salpausselän kirkosta Jalkarannan seurakuntakodille (Sarvikatu 9). Tervetuloa messuun!

Sydämellisesti tervetuloa Salpausselän seurakuntaan!

 

Siunaavin yhteistyöterveisin, 

Sari Kuirinlahti 

kirkkoherra