Avioliiton esteiden tutkinta

Ennen vihkimistä on selvitettävä, ettei aiotulle avioliitolle ole laissa säädettyjä esteitä. Ennen vihkimistä tulee siis suorittaa avioliiton esteiden tutkinta.

Avioliiton esteet voi tutkia seurakunta, jonka jäseniä kumpikin kihlakumppani tai toinen heistä on. Kihlakumppanien on yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa. Esteiden tutkintaa pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Esteiden tutkinta laitetaan vireille Lahden seurakuntayhtymän asiakaspalvelussa, Vapaudenkatu 6 katutaso. Tutkintatodistus on voimassa neljä kuukautta, joten sen voi pyytää hyvissä ajoin ennen vihkimistä.

Esteiden tutkintapyyntölomakkeen voi myös pyytää lähettämään kotiin. Voit palauttaa lomakkeen asiakaspalveluun tai lähettää sen postitse Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisteriin, Pl 84, 15111 Lahti.

Kihlaparin, joista toinen tai molemmat ovat ulkomaankansalaisia, avioliiton esteet tutkii Hämeen maistraatin Lahden osasto.

Yhteystiedot:

Keskusrekisterissä avioliittoasioissa neuvotaan numerossa: 044 7194 611