Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset  

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen keittiö lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen keittiön lounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kuva: Seppo Jyrkkä

Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita. Avoin tuomaspiiri kokoontuu puolitoista viikkoa ennen jokaista messua miettimään mennyttä ja suunnittelamaan tulevaa. 

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä. 
 

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

Jumalanpalvelusryhmiä Ristinkirkkoon!

Uudet tuulet puhaltavat messuissa kun Keski-Lahden seurakunta kutsuu seurakuntalaisiaan suunnittelemaan ja toteuttamaan ehtoollisjumalanpalveluksia yhdessä seurakuntien työntekijöiden kanssa!

Seurakuntalaista muodostuvat jumalanpalvelusryhmät osallistuvat useissa seurakunnissa pääjumalanpalveluksen suunnitteluun ja toteutukseen,  ja kokemukset ovat olleet innostavia.

Keski-Lahden seurakunnassa aletaan  koota jumalanpalvelusryhmiä, joten jos  tunnet kutsua ja halua suunnitella ja myös toteuttaa pääjumalanpalvelusta Ristinkirkossa  yhdessä seurakuntien työntekijöiden kanssa,  niin ilmoittaudu Keski-Lahden seurakuntaan Katikeesia Hertsi, katikeesia.hertsi@evl.fi.

 

CREDO, minä uskon -yhteisö Keski-Lahden seurakunnassa

Haluamme vahvistaa yhteisöllisyyttä Keski-Lahden seurakunnassa. Meitä on suunnittelemassa asiasta innostunut joukko. Jos Sinä et halua vain istua ja uskoa (mikä sekin on ihan jees!), vaan luoda aitoja ja merkityksellisiä ihmissuhteita sellaisena kuin olet, ota rohkeasti yhteyttä alla mainittuihin ihmisiin.

 

CREDO-raamattuluennot

 

CREDO-luennot jatkuvat joka torstai klo 18-19 Ristinkirkon auditoriossa 

Must jokaiselle seurakunnan aktiivijäsenelle, avoin ihan kaikille!

Luentojen aiheet ilmoitetaan myös Kirkonseudussa. Verkosta löydät luennot täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kuvatut luennot täältä.

Lisätietoa Pertti Nieminen, 040-0350124, mr.pertti@gmail.com  ja

Kari Lehtovuori, 040 5878 334, kari.lehtovuori@hotmail.com

 

CREDO -Vapauden kahvila

Uudentyyppinen katuevankelioimisen muoto!

Kokoonnumme perjantaisin klo 18.00 Mariankammariin, os. Vapaudenkatu 6. Rukoilemme tunnin verran ja klo 19 osa jalkautuu kadulle kohtaamaanerityisesti nuoria ja kutsumaan heitä Mariankammarille = Vapauden kahvilaan. Illat päättyvät klo 21.30, jolloin alkaa siivous. Ovet sulkeutuvat n. klo 22.00.

Illat ovat sisällöltään vapaamuotoisia; voimme mm. keskustella ja laulaa yhdessä ja rukoilla ihmisten puolesta, kuullaan pieniä todistuspuheenvuoroja ja tietysti - juodaan kirkollista keskustelujuomaa eli kahvia!

Lisätietoja antaa Juha Okkola, 050-595 1612 juha.okkola@gmail.com

 

 

CREDO-rukousillat

Marian kammarissa parillisten viikkojen torstait klo 18.00-20.00. Rukousta yhteisten asioiden puolesta, tervetuloa! Lisätietoja Minna Kumpulainen, 040 702 5322 kumpulainen.minna@gmail.com

CREDO-yhteisöstä ja sen toiminnoista antaa lisätietoja myös pastori Pauli Pietiläinen, 044 7191 205

Sanan ja rukouksen illat Mukkulan kirkossa

Sanan ja rukouksen illat koostuvat laulusta, puheenvuoroista ja esirukouspalvelusta. Iltoja on noin kerran kuussa perjantaisin klo 18-21. Iltoja järjestävät Miehet Ankkurissa.

Alfa-kurssit

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutkia elämän tarkoitusta rennossa ilmapiirissä. Kurssikertoja on kymmenen, ja kurssiin kuuluu myös viikonloppu. Keski-Lahden seurakunta järjestää Alfa-kursseja yhteistyössä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jukka ImmelilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pienryhmät

Keski-Lahden seurakunnassa kokoontuu useita erilaisia pienryhmiä.