Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset  

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen ruokailu lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen ruokailun lounas ja Raamattu-hetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattu-hetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattu-hetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 17 RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Messun jälkeen nautitaan yhteinen iltapala kirkon alakerrassa.

Messun suunnittelussa ja toteuttamisessa on mukana työntekijöiden lisäksi iso joukko vapaaehtoisia, ja musiikista vastaa tuomasmusiikkiryhmä. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tuomasmessutoimintaan, ota yhteyttä lahti.tuomasmessu@evl.fi.

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä. 

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

Kohtaamispaikka

Kohtaamispaikkaillat ovat kaikenikäisten jumalanpalveluksia, joissa on omaa ohjelmaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Illat päättyvät yhteiseen iltateehen.

Jumalanpalvelusryhmiä Ristinkirkkoon!

Uudet tuulet puhaltavat messuissa kun Keski-Lahden seurakunta kutsuu seurakuntalaisiaan suunnittelemaan ja toteuttamaan ehtoollisjumalanpalveluksia yhdessä seurakuntien työntekijöiden kanssa!

Seurakuntalaista muodostuvat jumalanpalvelusryhmät osallistuvat useissa seurakunnissa pääjumalanpalveluksen suunnitteluun ja toteutukseen,  ja kokemukset ovat olleet innostavia.

Keski-Lahden seurakunnassa aletaan  koota jumalanpalvelusryhmiä, joten jos  tunnet kutsua ja halua suunnitella ja myös toteuttaa pääjumalanpalvelusta Ristinkirkossa  yhdessä seurakuntien työntekijöiden kanssa,  niin ilmoittaudu Keski-Lahden seurakuntaan Katikeesia Hertsi, katikeesia.hertsi@evl.fi.

 

CREDO, minä uskon -yhteisö, KEVÄT 2024 

CREDO-yhteisö on Keski-Lahden seurakunnan sisällä toimiva yhteisö. Täällä voit vain istua ja uskoa, tai sitten osallistua! Voit luoda aitoja ja merkityksellisiä ihmissuhteita sellaisena kuin olet, ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään paikan päälle! 

Keski-Lahden seurakunnan kaikille avoimen CREDO-yhteisön toimintaa:

CREDO-yhteisöillat Marian kammarin kahvilassa sunnuntaisin klo 18–n. 20. Hauskaa yhdessäoloa, syvää yhteyttä, laulua, rukousta, opetusta ja usein ehtoollinen, sekä pientä naposteltavaa!

Seuraavina sunnuntaina:

11.2.

25.2. 

10.3. 

24.3.

7.4.

21.4.

5.5. Kevätkauden päätösjuhlat Kurssikeskus Siikaniemen Rantasaunalla klo 12-n. 18. Tää on must!

Kaikki tervetuloa! Tiedustelut Kari Lehtovuori, 040 5878337, Ari Koivulahti, 050 3305454, Maarit Koivulahti, 050 4038616.

Credo-yhteisön avoin raamattupiiri kokoontuu parillisen viikon maanantaisin klo 18:00 - 19:30 Marian kammarin kahvilassa, Vapaudenkatu 6. parillisten viikojen maanantaisin.

Raamattupiirissä tutustumme nyt Kuningasten kirjaan. Tervetuloa ihmettelemään Vanhaa Testamenttia. Kaffit keitetään joka kerta.  Raamista vetävät Kari Lehtovuori Ja Jukka Karjalainen.

Legendaariset CREDO-raamattuluennot keväällä 2024 joka torstai klo 18.30 (Huom! aika), Veteraanisalit, Kirkkokatu 5, 2. krs. 

Alkaen to 11.1. ja päättyen to 25.4.

 

Raamattuluennoista vastavat Ari Koivulahti, 050 3305454 ja Maarit Koivulahti, 050 4038616.

-----------------

Kysy rohkeasti lisää - CREDO voi olla yhteisö, jollaista olet kaivannut!

Kari Lehtovuori, 040 5878 337, kari.lehtovuori@hotmail.com

Pertti Nieminen, 0400 350124, mr.pertti@gmail.com

Maarit Koivulahti, 050 4038616, maarit@koivulahti.fi

Ari Koivulahti, 050 330 5454, ari@koivulahti.fi

Pauli Pietiläinen, 044 7191 205, pauli.pietilainen@evl.fi  (CREDO-yhteisön pastori)

Sanan ja rukouksen illat Mukkulan kirkossa

Sanan ja rukouksen illat koostuvat laulusta, puheenvuoroista ja esirukouspalvelusta. Iltoja on noin kerran kuussa perjantaisin klo 18-21. Iltoja järjestävät Miehet Ankkurissa.

Alfa-kurssit

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutkia elämän tarkoitusta rennossa ilmapiirissä. Kurssikertoja on kymmenen, ja kurssiin kuuluu myös viikonloppu. Keski-Lahden seurakunta järjestää Alfa-kursseja yhteistyössä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jukka ImmelilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Etsivien klubi

Etsivien klubi kokoontuu sunnuntaisin klo 15.00 Vapaudenkatu 5, kokoushuone Hovila. Etsivien klubissa keskustellaan uskosta ja Raamatusta avoimesti toisten näkemyksiä kunnioittaen. Jos koet olevasi uskonnollinen etsijä, tervetuloa joukkoon!

Etsivien klubilla on kaksi sääntöä. Ensinnäkin: mitkään kysymykset eivät ole vääriä. Keskustelu on avointa kaikille mielipiteille ja hulluillekin ajatuksille. Toiseksi: keskustelua käydään kunnioittavassa hengessä. Vaikket itse olisikaan toisen kanssa samaa mieltä, kuuntele häntä ja voit oppia jotain uutta.

Keskusteluryhmä valitsee itse keskustelun aiheet. Olemme käyneet läpi evankeliumeita ja erilaisia kristillisiä tulkintoja. Aiheeksi käy mikä tahansa kysymys, joka jollain tavalla liittyy uskontoon tai kristillisyyteen.

Etsivien klubi on lomalla 18.2.-15.9.2024. Seuraava tapaaminen on 22.9.2024

Lisätietoja: Hannu Lehdeskoski

 

Pienryhmät

Keski-Lahden seurakunnassa kokoontuu useita erilaisia pienryhmiä.