Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset  

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen keittiö lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen keittiön lounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kuva: Seppo Jyrkkä

Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita. Avoin tuomaspiiri kokoontuu puolitoista viikkoa ennen jokaista messua miettimään mennyttä ja suunnittelamaan tulevaa. 

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä. 
 

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

Jumalanpalvelusryhmiä Ristinkirkkoon!

Uudet tuulet puhaltavat messuissa kun Keski-Lahden seurakunta kutsuu seurakuntalaisiaan suunnittelemaan ja toteuttamaan ehtoollisjumalanpalveluksia yhdessä seurakuntien työntekijöiden kanssa!

Seurakuntalaista muodostuvat jumalanpalvelusryhmät osallistuvat useissa seurakunnissa pääjumalanpalveluksen suunnitteluun ja toteutukseen,  ja kokemukset ovat olleet innostavia.

Keski-Lahden seurakunnassa aletaan  koota jumalanpalvelusryhmiä, joten jos  tunnet kutsua ja halua suunnitella ja myös toteuttaa pääjumalanpalvelusta Ristinkirkossa  yhdessä seurakuntien työntekijöiden kanssa,  niin ilmoittaudu Keski-Lahden seurakuntaan Katikeesia Hertsi, katikeesia.hertsi@evl.fi.

 

CREDO, minä uskon -yhteisö. 

CREDO-yhteisö on Keski-Lahden seurakunnan sisällä toimiva yhteisö. Täällä voit vain istua ja uskoa, tai sitten osallistua! Voit luoda aitoja ja merkityksellisiä ihmissuhteita sellaisena kuin olet, ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään paikan päälle! 

Keski-Lahden seurakunnan kaikille avoimen CREDO-yhteisön toimintaa:

CREDO-yhteisöillat Kirkkokatu 5:n salissa sunnuntaisin klo 18–n. 20. Hauskaa yhdessäoloa, syvää yhteyttä, laulua, rukousta, opetusta ja usein ehtoollinen, sekä pientä naposteltavaa!

Seuraavina sunnuntaina:

15.1. 

29.1.

12.2.

26.2. 

12.3. 

26.3.

16.4.

30.4.

14.5.

Kaikki tervetuloa! Tiedustelut Kari Lehtovuori, 040 5878337, Ari Koivulahti, 050 3305454, Maarit Koivulahti, 050 4038616.

Credo-yhteisön avoin raamattupiiri kokoontuu parillisen viikon maanantaina klo 18:00 - 19:30. Marian kammarin kahvilassa, Vapaudenkatu 6. 

Maaanantaisin 9.1. / 23.1. / Ma 6.2. (poikkeus: Veteraanisali, Kirkkokatu 5, 2. krs) / 20.2. / 6.3. / 20.3. / 3.4. / 17.4. / 8.5.

Raamattupiirissä tutustumme nyt Kuningasten kirjaan. Tervetuloa ihmettelemään Vanhaa Testamenttia. Kaffit keitetään joka kerta.  Raamista vetää Ari Koivulahti,  ja Maarit Koivulahti, ja Kari Lehtovuori.

CREDO-raamattuluennot keväällä 2023 torstaisin klo 18.00, Ristinkirkon auditoriossa tai Seurakuntatalolla, Kirkkokatu 5, 2. krs. Veteraanisalissa.

12.1. Auditorio Timo Koivisto, Toivon näkökulmia

19.1. Auditorio Hannu Lahtinen, Vainotun seurakunnan ilta

26.1. Auditorio Pauli Ojala, Vedenpaisumusta edeltäny korkeateknologia varoituksena

2.2. Veteraanisali Pertti Nieminen, ”Nostakaa rohkeasti päänne”

9.2. Auditorio Raimo Luukkanen, Ottaako Kirkko oppinsa ajanvirausten aatteista?

16.2. Auditorio Petri ja Maria Saarlo, Virtaa parisuhteen hyvinvointiin

23.2. Auditorio Ohto Oksanen, Luulimmeko rakastavamme syntisiä?

2.3. Auditorio Kari Lehtovuori, Mukaudunko vai muutunko?

9.3. Veteraanisali Pauli Ojala, Googin eli "katon" liittouma ja 70 alkuheimoa Qumranin temppelipappien teksteissä

16.3. Auditorio Marjo Rissanen, Mikä paljastaa arvomme?

23.3. Auditorio Risto Soramies, Viimeinen tuomio kristinuskossa ja islamissa

30.3. Veteraanisali Timo Koivisto, Luotu yhteyteen

13.4. Veteranisali Pertti Nieminen Kirkko, pyhä yksi yhteinen

20.4. Auditorio Jukka Knuuttila, Nykypäivän eettisiä ongelmia-vai onko mitään uutta auringon alla

27.4. Auditorio Jorma Mäkelä, Kaiken voi ostaa

 

Raamattuluennoista vastaa Pertti Nieminen, 0400 350124.

-----------------

Kysy rohkeasti lisää - CREDO voi olla yhteisö, jollaista olet kaivannut!

Kari Lehtovuori, 040 5878 337, kari.lehtovuori@hotmail.com

Pertti Nieminen, 0400 350124, mr.pertti@gmail.com

Maarit Koivulahti, 050 4038616, maarit@koivulahti.fi

Ari Koivulahti, 050 330 5454, ari@koivulahti.fi

Pauli Pietiläinen, 044 7191 205, pauli.pietilainen@evl.fi  (CREDO-yhteisön pastori)

Sanan ja rukouksen illat Mukkulan kirkossa

Sanan ja rukouksen illat koostuvat laulusta, puheenvuoroista ja esirukouspalvelusta. Iltoja on noin kerran kuussa perjantaisin klo 18-21. Iltoja järjestävät Miehet Ankkurissa.

Alfa-kurssit

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutkia elämän tarkoitusta rennossa ilmapiirissä. Kurssikertoja on kymmenen, ja kurssiin kuuluu myös viikonloppu. Keski-Lahden seurakunta järjestää Alfa-kursseja yhteistyössä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jukka ImmelilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pienryhmät

Keski-Lahden seurakunnassa kokoontuu useita erilaisia pienryhmiä.