Lahden hautausmaat

Lahdessa on neljä käytössä olevaa hautausmaata. Vuonna 2014 hautausmaille haudattiin yhteensä 1.059 vainajaa. Hautauksista noin 74 % oli uurna- tai tuhkahautauksia ja 26 % arkkuhautauksia.

Ajankohtaisia asioita hautausmaista löytyy Hauta- ja hautauspalvelut-sivun alareunasta.

Hautaustoimen yhteystiedot

Levon krematorio

Levon kasvihuoneet

 

Tietoa hautausmailla kävijöille

 

Jätelajittelu hautausmailla

Lahden hautausmailla on kehikot kompostoitavan jätteen keräystä varten. Niihin voi laittaa ruohonleikkuu-, kitkemis- ja haravointijätettä, kuihtuneet leikkokukat yms. kasvijätettä. Kompostointi tapahtuu avokompostissa, jonka vuoksi niihin ei voi laittaa ruokajätettä. Kompostiin ei myöskään voi laittaa hiekkaa tai kiviä.

Hautausmailla on jäteastiat energia- ja kaatopaikkajätettä varten. Talveksi hautausmaille tuodaan myös kynttilän- ja patterikynttilänkeräysastioita. Metallikansia ei tarvitse enää poistaa kynttilöistä, sillä ne poistetaan koneellisesti Kujalan jäteasemalla.

 

Hautojen kunnostus hautauksen jälkeen

Haudat peitetään hautauspäivänä tai ensimmäisenä arkipäivänä hautauksen jälkeen. Sulan maan aikana haudan pinta tasoitetaan saman tien. Kun maa on jäässä, haudalle jätetään hiekkakumpu. Kumpu tiivistetään ja tasoitetaan keväällä maan sulettua. Kesällä haudalle asennetaan siirtonurmi noin kuukauden kuluessa hautauksesta. Muuna vuodenaikana peitetyille haudoille nurmi asennetaan vasta keväällä.

 

Haudoille sallitut istutukset ja rakenteet

Haudoille voi istuttaa moni- ja yksivuotisia kasveja, jotka eivät täysikokoisinakaan ulotu haudan rajojen ulkopuolelle. Haudoille ei voi asentaa sellaisia rakenteita, jotka haittaavat koneellista ruohonleikkuuta.

 

Kynttilöiden poltto hautausmailla

Kuivana aikana kynttilöiden poltto hautausmaalla on kielletty tulipalovaaran vuoksi. Talvella suositeltavinta on polttaa tavallisia kynttilöitä lyhdyssä. Lyhdyt pitäisi viedä pois hautausmaalta hoitotöiden tieltä keväällä ennen kevätsiivousta. Haudoilta poistetut muovikuoriset kynttilät voi laittaa kynttilänkeräyslaatikoihin, jotka tuodaan hautausmaille talveksi. Kynttilöistä ei tarvitse enää poistaa metallikansia, sillä ne poistetaan koneellisesti Kujalan jäteasemalla.