Apua ja tukea elämään

Kun murhe ja huoli painavat

Silloin kun huolet ja murheet kasvavat liian isoiksi, voit ottaa yhteyttä luottamuksellisesti ja yksityisesti seurakunnan työntekijöihin ja vapaaehtoisiin. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyönohjaajat ja koulutetut vapaaehtoistyöntekijät kuuntelevat ja auttavat sinua kohtaamissasi ongelmissa. Heidän kanssaan voit pohtia elämäsi kysymyksiä sekä saada apua aineellisessa tarpeessa. Voit soittaa heille, tulla käymään, kirjoittaa tai tekstata.

Yksinäisyydessä

Kun et halua olla yksin ja kaipaat kuuntelijaa, ota meihin yhteyttä. Voit keskustella seurakunnan työntekijän tai koulutetun vapaaehtoistyöntekijän kanssa. Sielunhoidollisessa keskustelussa käsitellään sielunhoitoon hakeutuvan asioita. Sielunhoito on huolenpitoa ja neuvontaa. Sielunhoito pyrkii ymmärtämään ihmisen monimuotoisuutta. Siihen voi sisältyä myös rippi ja rukous.

Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat ja -paikat löydät täältä

Surussa ja kriisissä: Kuolema, sairaus, suru, onnettomuus, saattohoito

Ihmissuhteet: Parisuhde, seksuaalisuus, ero, vanhemmuus, seurustelu, yksinäisyys

Arjen ongelmat: Asunnottomuus, asuminen, rahahuolet, työttömyys, työ- ja opiskelijaelämä

Henkinen hyvinvointi: Pelot, ahdistus, masennus, itsemurha-ajatukset

Päihteet ja riippuvuus: Alkoholi, huumeet, peliriippuvuus, muut riippuvuudet

Erityisryhmille: Kehitysvammaiset, liikuntavammaiset, näkö- ja kuulovammaiset sekä viittomakieliset

Miten tavoitat diakoniatyöntekijän tai papin?

Diakoniatyöntekijämme ja pappimme tavoitat seurakuntayhtymän puhelinvaihteen kautta puh. (03) 89 111 ja diakoniatyöntekijän puh. 044 719 1265.

Diakoniakeskus palvelee osoitteessa Vapaudenkatu 6, katutaso.

Asiakaspalvelu on avoinna ma–pe klo 9–15. Tule käymään tai soita 044 7191 265 tai meilaa lahti.diakoniakeskus@evl.fi  Huom! Jos pyydät sähköpostilla yhteydenottoa, muistathan kertoa osoitteesi.

Huom! Valitse oikea vastaanotto asuinalueesi mukaan. Esim. jos asut Hämeenkadulla, tulet Keski-Lahden vastaanotolle. Katuluettelosta voit tarkistaa, mihin seurakuntaan kuulut/minkä seurakunnan alueella asut.

Parisuhde solmussa?

Perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijät tarjoavat keskusteluapua erityisesti parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä kysymyksissä. Ajan voit varata soittamalla vastaanottosihteerille, p. 044 7191 535 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8–11. Kesäaikana puhelinpäivystyajat muuttuvat.

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa ja haluat purkaa mieltä painavia asioita nimettömänä.  Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Palveleva puhelin

0400 22 11 80 suomeksi

0400 22 11 90 på svenska

Voit soittaa Palvelevaan puhelimeen, joka tarjoaa puhelimitse välitöntä keskusteluapua kriisitilanteessa olevalle ihmiselle. Päivystämme joka ilta klo 18 alkaen, arkisin klo 01 saakka ja viikonloppuöisin klo 03 saakka. Kun soitat matkapuhelimella, laskutusperusteena on operaattorisi puheluhinnat.

Palveleva netti

Voit myös kertoa mieltäsi painavista asioista luottamuksellisesti ja nimettömänä Palvelevaan nettiin lähettämässäsi viestissä. Viestiisi vastataan mahdollisimman pian, tavallisesti päivän, parin kuluessa viestin saapumisesta.

Palveleva chat

Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä. Chat on avoinna klo 12–20. Keskusteluikkuna on avoinna tällä sivulla silloin, kun päivystäjä on vapaana.

Palveleva kirje

Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki.
Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Haluatko päivystäjäksi?

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena päivystäjänä puhelimessa tai netissä, ota yhteyttä toiminnanohjaaja Sari Aholaan, tiistaisin klo 13-15,  p. 044 719 1299, tai sähköpostitse sari.ahola@evl.fi.  Uusille päivystäjille tarkoitettuja peruskursseja järjestetään säännöllisesti.

Hellitä hetkeksi – lähde leirille tai retkelle!

Lähde mukaan diakoniatyön järjestämille retkille ja leireille! Mukavaa puuhastelua ja yhdessäoloa. Edulliset hinnat. Lue lisää.

Kukka ikkunalla.
Valoon!