Uutislistaukseen

Kirkonkellot soivat Lahdessa tukea Ukrainalle - Ristinkirkossa rukoushetki heti kellojensoiton jälkeen

ukrainan_rauhankellot.jpg

Seurakunnat järjestävät tapahtumia, jossa muistetaan Ukrainan sodan uhreja ja rukoillaan ukrainalaisten puolesta.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä 24.2.2023.

Lahden seurakuntien kaikissa kirkoissa eli Ristinkirkossa sekä Launeen, Joutjärven, Salpausselän ja Nastolan kirkoissa soivat kellot pe 24.2. klo 12. Ristinkirkossa järjestetään lisäksi rukoushetki Ukrainan puolesta heti kellojensoiton jälkeen.

Piispojen viesti hyökkäyssodan vuosipäivänä

Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen.

Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa.

Olemme kutsuneet seurakuntia soittamaan kirkoissa rauhankelloja sodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12.

Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta vuosipäivää seuraavana sunnuntaina ja edelleen tulevissa jumalanpalveluksissa sekä järjestetään rukoushetkiä ukrainalaisten tueksi.

Olemme myös rohkaisseet seurakuntia järjestämään tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa.

Kannustamme kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille. 

Rukousaineistot tarjoavat sanoja, joilla rukoilla rauhan puolesta: Rauhanrukouksia – evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

“Herra, sinä valmistat meille rauhan.” (Jes. 26:12) 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat

17.2.2023 10.33