Uutislistaukseen

Pepe Willberg saapuu suositun Lahen Suvivirsi -tapahtuman tähtisolistiksi

Lahen Suvivirsi -tapahtuman mainos.

Suvivirsi on kautta vuosikymmenien käynnistänyt suomalaisten kesänvieton. Perinteinen ja rakastettu kappale lauletaan 31. toukokuuta Lahen Suvivirsi -tapahtumassa tähän päivään sovitettuna versiona. Lahden satamassa järjestettävässä ilmaisessa yleisötapahtumassa kuullaan lisäksi kesäistä musiikkia huippusolisti Pepe Willbergin sekä Miikka Kallion luotsaaman bändin esittämänä. 

Lahen Suvivirsi on Lahden seurakuntien tuottama iloinen ja lämminhenkinen tapahtuma. Se on kerännyt matkustajasataman järvimaisemiin satapäin yleisöä. Hyvän tuulen lauluja on valittu monelta eri vuosikymmeneltä. 

Suvivirttä on veisattu suomeksi yli 300 vuotta. Eri ikäpolvet ovat yhtyneet virteen kesän kynnyksellä niin sanotusti kansa- ja peruskoulupohjalta. ”Samalla tavalla minäkin sen olen laulanut, kun olen koulusta päässyt kesälomalle”, sanoo Pepe Willberg.  

Koulujen kesälomat ovat jääneet lähtemättömästi Willbergin mieleen. ”Lomat tuntuivat hämmästyttävän pitkiltä. Koulukaverit ehtivät muuttua kesän aikana, vaikka olivat samoja. Näin vanhemmiten viikot vierivät niin, etten pysy kalenterin mukana.” 

Laulajatähden levytysura alkoi 1960-luvulla, joten ohjelmistoa suunnitellessa on varaa mistä valita. ”Lähtökohtaisesti ihmiset varmaan haluavat kuulla kappaleita, jotka ovat radiossa soineet. Lisäksi pyrin laulamaan niitä, joista itse pidän. Otan tarjolle, että hei, tällainenkin on olemassa. Lauluun saa osallistua, jos uskaltaa.” 

Lahen Suvivirsi on Lahden seurakuntien näkemys ruotsalaisesta menestyskonseptista Allsång på Skansen. ”Hyvän mielen yhteislaulua. Aloitetaan ja lopetetaan Suvivirrellä, ja välissä kuullaan Pepeä. Laulujen sanat heijastetaan yhteislaulua varten jättinäytölle”, kertoo seurakunnan tapahtumamuusikko Miikka Kallio. 

Willbergin taustalla kuullaan kosketinvelho Kallion lisäksi basisti Antti Akkasta ja rumpali Jartsa Karvosta

 

Lahen Suvivirsi

Lahden satamassa

pe 31.5. kello 19–20.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

 

Lisätiedot: Miikka Kallio, 040 704 9921, miikka.kallio@evl.fi

6.5.2024 13.14