Ilmastonmuutos haastaa seurakunnat – Kirkon ympäristöpäivät vietetään tänä vuonna Messilässä

3.9.2018 15.39

Kirkon ympäristöpäivät järjestetään 5.–6. syyskuuta Messilän kartanohotellissa Hollolassa. Päivien aikana keskustellaan ajankohtaisista ilmasto- ja ympäristökysymyksistä, kuten siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa kirkkoon ja yhteiskuntaan ja kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa järviin.

Päivillä kuullaan muun muassa akateemikko, ilmastotutkija Markku Kulmalaa, tutkijatohtori Panu Pihkalaa, tutkija Alma Onalia, tutkija Anne Ojalaa ja piispa Björn Vikströmiä. Lahden kaupungin ympäristöjohtaja Saara Vauramo puhuu ympäristöpäivillä teemalla ”Ympäristökysymykset – kaupungin agendalla vai sen reunalla”. Ympäristöpäivien vieraille järjestetään 5. syyskuuta ohjelmallinen ilta Vesijärvellä. M/s Wellamolla Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen esiintyy näkökulmalla ”Mitä ilmastonmuutos tekee järville”. 

Toimittajat ovat tervetulleita päiville.

Ympäristöpäivien ohjelma löytyy kokonaisuudessaan tästä:

Lahden seurakuntayhtymä on ollut ympäristökysymyksissä aktiivinen. Yhtymässä on aloitettu toimet ympäristödiplomin uusimiseksi. Edellinen diplomi oli voimassa vuoden 2017 loppuun. Diplomin myöntää Kirkkohallitus, ja sitä edeltää Tampereen hiippakunnan järjestämä auditointi.

« Uutislistaukseen