Uutislistaukseen

Hanna ja Toni katsomassa nauhoin suljettua leikkikenttää

Hanna ja Toni jatkavat työtä Saksassa

3.4.2020 15.45

Saksassa maahanmuuttajatyötä tekevät nimikkolähettimme Toni ja Hanna kertovat kuulumisia:

Meillä on täällä Saksassa kaikki hyvin ja olemme toistaiseksi pysyneet terveinä –kiitos Jumalalle! Kuukaudessa ehtii monesti tapahtua paljon, mutta ihan näin arkea mullistavaa kuin mitä koronapandemia on saanut aikaan ei olisi kai arvannut kukaan... Jumalalla on kuitenkin kaikki tiedossa ja hallinnassa; Hän on se järkkymätön turvakallio, jonka varassa voi rauhassa päivä ja hetki kerrallaan elämää jatkaa näissä poikkeusoloissa niin täällä kuin siellä Suomessakin.

Koko Saksan kaikista tartunnoista noin kolmasosa on juuri täällä osavaltiossamme, Nordrhein-Westfalenissa. Koulut ja päiväkodit sulkeutuivat 16.3. ja samaan aikaan suljettiin urheilu- ja harrastuspaikat, elokuvateatterit, museot, baarit ja leikkipuistot. Sitä ennen oli jo peruttu jumalanpalvelukset, tapahtumat, konsertit yms. Nyt yli kahden henkilön kokoontumiset on kielletty sakkorangaistuksen uhalla.  Itse olemme minimoineet kodin ulkopuolisen elämän kauppakäynteihin ja ulkoiluun.

Työhömme on luonnollisesti tullut pakollisia muutoksia. Emme voi tehdä kotikäyntejä maahanmuuttajien luona tai tavata ihmisiä muutenkaan kasvotusten. Seurakunnat eivät voi kokoontua normaalisti jumalanpalveluksiin tai raamattupiireihin. Sen sijaan olemme pitäneet maahanmuuttajiin yhteyttä puhelimitse ja viestitellen kuunnellen tunnelmia, antaen tietoa, rohkaisten ja rukousaiheita jakaen. Jokaiselle on tällaisissa poikkeusoloissa tärkeää kokea, että ei ole yksin. Monella maahanmuuttajalla on perhettä ja lähisukua myös kotimaassaan ja huoli heistä jatkuvasti mielessä.

Emme tiedä, mitä huominen tuo tullessaan, mutta voimme luottaa Jumalaan ja pyytää kaikessa Hänen tahtonsa toteutumista.
"Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa, kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla." (Virsi 397:1)

Siunausta sinulle ja läheisillesi!