Uutislistaukseen

Hartauksia etsiville on nyt mahtiapajat – linkkejä Lahden ja muiden seurakuntien hengellisiin sisältöihin

8.4.2020 09.53 Minuuttihartaudessa jaetaan eväitä elämään tiivistetyssä muodossa. Kuvakaappaus Riitta Särkiön hartaudesta.

Verkosta hartausaineistoja etsiville on nyt mahtiapajat. Seurakunnat ovat tuottaneet poikkeusolojen aikana suuren määrän erilaisia verkkosisältöjä.

Jos asut Lahden seudulla, sinua ehkä kiinnostavat erityisesti Lahden seurakuntayhtymän tuottamat sisällöt. Aivan ensiksi kannattaa tutkia kotisivumme sekä ottaa seurantaan yhtymän sometilit Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa ja Twitterissä. Seuraajana saat omaan ”fiidiisi” ilmoituksia uusista sisällöistämme. Näiden tilien sisältöjä voi tutkia myös ilman rekisteröitymistä.

Uutuutena olemme tuoneet sosiaalisen median tileillemme minuuttihartauksia. Niitä toimittavat Lahden seurakuntien työntekijät. Minuuttihartaudet löydät Facebookista Videot-osiosta sekä YouTube-tililtämme.

Jos etsit pidempiä opetuksia, Keski-Lahden seurakunnan Credo-luennot voisivat olla sinua varten. Näitä kokonaisia raamattutunteja on ladattu YouTube-tilillemme kymmenittäin. Samasta paikasta löytyy myös Keski-Lahden seurakunnassa toimitettuja puhetta ja musiikkia sisältäviä viikkohartauksia. Jos asut Launeen alueella, kannattaa tutustua myös Launeen seurakunnan uuteen YouTube-tiliin.

Kullakin paikallisseurakunnalla (Keski-Lahti, Laune, Joutjärvi, Salpausselkä, Nastola) on omat Facebook-tilit. Niiltä löydät paikallisia sisältöjä, kuten live-lähetyksiä jumalanpalveluksista ja viikkohartauksista sekä työntekijöiden kirjoittamia mietteitä ja hartaustekstejä. Sisällöt vaihtelevat seurakuntakohtaisesti.

Yhtenä erikoisuutena Joutjärven seurakunta välittää Twitter-jumalanpalveluksia. Niihin voit tutustua Jovin Twitter-tilillä.

Myös Kipinämessu-yhteisöllä on messutoimintaa verkossa. Siihen voi tutustua yhteisön Facebook- ja Instagram-tileillä.

Linkkejä hengellisiin sisältöihin

www.lahdenseurakunnat.fi
-etusivulla klikattavia linkkejä

www.kirkonseutu.fi
-Kirkonseudun uudistetuilla verkkosivuilla mm. Sana sinulle -hartauskirjoituksia (löytyy Mielipiteet-osiosta klikkaamalla Sana sinulle -tägiä) sekä minuuttihartauksia (Videot ja podcastit -osio)

www.youtube.com
-kirjoita hakukenttään: lahden seurakuntayhtymä tai launeen seurakunta (Lahden seurakuntien tuottamia videoita
-kirjoita hakukenttään: minuuttihartaus (löytyy erilaisia lyhyitä hartauksia, myös Lahdesta)
-kirjoita hakukenttään: lastenkirkko (löytyy erilaisia lapsille suunnattuja hartauksia)

www.facebook.com

Omat sivumme löytyvät nimillä:

Lahden seurakunnat
Keski-Lahden seurakunta
Launeen seurakunta
Joutjärven seurakunta
Salpausselän seurakunta
Nastolan seurakunta
Kipinämessu

Suomen Lähetysseuran Facebook-sivuilla järjestetään virtuaalisia kirkkokahvihetkiä

Sanan koronabaari -Facebook-ryhmässä on tarjolla rohkaisevaa juttuseuraa ja rukousta

Lahden seurakuntien Instagram-tilejä (soveltuvat parhaiten mobiililaitteille)
@lahdenseurakunnat
@keskilahdenseurakunta
@joutjarvenseurakunta
@nastolanseurakunta
@klsnuoret
@launeensrknuoret
@jovinuoret
@ssnofficial
@nastolansrknuoret

Yle Areena
-kirjoita hakukenttään: jumalanpalvelus (löytyy tv:stä lähetettyjä edellisten pyhien jumalanpalveluksia, mm. Riemulaulut Lahden Ristinkirkosta nähtävillä 22.4.2020 asti)
-kun klikkaat Areenan valikosta Radio, pääset radio-ohjelmien puolelle. Kirjoita hakukenttään: hartaudet (löytyy mittava määrä radion aamu-ja iltahartauksia, jumalanpalveluksia jne.)

Ev.lut. kirkon verkkokirkko
-runsaasti linkkejä hengelliseen materiaaliin