Uutislistaukseen

Suvivirren uusi versio taltioitiin kuluvalla viikolla Messilän Markkinaravintolassa lahtelaisin voimin. Kuv... Suvivirren uusi versio taltioitiin kuluvalla viikolla Messilän Markkinaravintolassa lahtelaisin voimin. Kuva: Jani Mahkonen

Dimitri Keiski hehkuttaa Lahden omassa Suvivirressä

29.5.2020 13.13

Lahtelaiset musiikintekijät kohottavat koulujen loppuessa ja kesäkauden alkaessa tunnelmaa omalla Suvivirrellä. Uusi versio taltioitiin kuluvalla viikolla Messilän Markkinaravintolassa paikallisin huippuvoimin. Solistina laulaa rock-muusikko Dimitri Keiski ja muusikoina kuullaan Petri Komulaisen johdolla soittavia Sinfonia Lahden muusikoita. Lahen Suvivirsi -idean isä ja sovittaja on Lahden seurakuntien nuorisomuusikko Miikka Kallio, joka esiintyy myös pianistina.


Miikka Kallion kesä alkaa Suvivirrestä. ”Minulle Suvivirsi on yksi rakkaimmista virsistä. Pidän sen melodiaa mahtavan herkullisena juuri siinä mielessä, että sitä voi esittää missä musiikintyylissä hyvänsä”, Kallio kertoo. ”Kun Lahden seurakuntayhtymässä peruimme tämän vuoden Lahen Suvivirsi -tapahtuman, heräsi ajatus musiikkivideosta. Pyysin Sinfonia Lahtea mukaan ja he kiinnostuivat ideasta. Paikallista väriä haluttiin myös solistiksi ja pyysimme Dimitri Keiskin laulajaksi. Kun kuvaaja ja äänittäjäkin löytyivät läheltä, voimme ylpeillä paikallisella osaamisella.” 


Miikka Kallio piti kiinnostavana kontrastia Sinfonia Lahden ja rock-solistin kesken. ”Olen itsekin luonut kaksoisroolin klassisena säveltäjänä Venäjällä ja pop/jazz-pianistina Suomessa. Sovituksessa pyrin muovaamaan popin ja klassisen musiikin sulavaksi kokonaisuudeksi.” 


Lahen Suvivirsi toteutuu Lahden seurakuntien ja Sinfonia Lahden yhteistyönä. Kuvauksesta vastasi Jani Mahkonen (Loma Graphics Oy) ja äänityksestä Janne Siniketo (Sinifonia).

Videoon pääset tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Esiintyjätiedot:
Suvivirsi, kansansävelmä (virsikirjan nro 571), sov. Miikka Kallio

 

Sinfonia Lahti
Nora Niskanen, klarinetti
Kjell Häggkvist, fagotti
Pertti Kuusi, käyrätorvi
Harri Lidsle, tuuba
Miikka Kallio, piano
Päivi Pöyry, viulu I
Eveliina Sipilä, viulu II
Anu Airas, alttoviulu
Hannu Kivilä, sello
Dimitri Keiski, laulu
Petri Komulainen, kapellimestari