Uutislistaukseen

Lahden seurakunnat keskeyttää aikuisten toiminnan kahdeksi viikoksi – kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia voi yhä järjestää

26.11.2020 12.26

Lahden seurakuntien kokoava toiminta keskeytetään koronavirusepidemian ja sen alueellisen leviämisvaiheen vuoksi kahdeksi viikoksi.

Sunnuntaihin 29.11. saakka voidaan huolellisin varotoimin järjestää aiemmin sovitut tapahtumat. Messut ja jumalanpalvelukset ajalla 30.11.-14.12. toteutetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Seurakuntien järjestämät yleisötapahtumat kuten juhlat, konsertit ja Kauneimmat Joululaulut ovat tauolla 30.11.-14.12. Tauolle jäävät myös kaikki aikuisten viikkotoiminta, kuten raamattu- ja lähetyspiirit, rukousillat, lauluryhmät, kuorot, bändit, retket ja leirit.

Marian Kammari ja missiokaupat suljetaan sekä kaikki vapaaehtoistoiminta keskeytetään. Asiakaspalvelu palvelee ajalla 30.11.-14.12. vain sähköisesti. Palovaroitinpäivä 1.12. Marian kammarin edustalla perutaan. 

Lasten ja nuorten toiminta voi jatkua toistaiseksi huolellisin varotoimin. Lahden seurakuntien tiloissa on yhä mahdollisuus järjestää kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia sekä näihin liittyviä juhla- ja muistotilaisuuksia. Terveysviranomaisten suosittama yksityisten tilaisuuksien maksimihenkilömäärä on 10. 

Lahden seurakuntayhtymä varautuu myös siihen, että rajoitukset kestävät nyt ilmoitettua pidempään. 

Lisätiedot: Kari Eskelinen, valmiuspäällikkö, 044 719 1213, kari.eskelinen@evl.fi