Uutislistaukseen

Ilmakuva Lahden Ristinkirkosta. Ristinkirkon korjauksen ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus uusia muun muassa vesikaton tasakatto-osuudet ja niihin liittyviä rakenteita. Kuva: Eetu Kilkkilä

Lahden seurakunnat tarjoaa yhteyttä yksinäisyyden tilalle

16.6.2021 20.18

Lahden seurakuntien vuoden 2022 painopiste on ”Kirkko on enemmän – yksinäisyydestä yhteyteen”. Painopisteellä halutaan nostaa esiin seurakuntien roolia koronaviruspandemiasta toipumisessa. Kokoavan toiminnan keskeytyminen pitkäksi aikaa, välimatkojen kasvaminen ja etätyöt ovat synnyttäneet kohtaamisvelkaa ja aiheuttaneet yksinäisyyttä. Kun toimintaa nyt avataan uudelleen, yksinäisyyden torjumiseen etsitään uusia lääkkeitä. Samalla kaupunkilaisia halutaan kutsua mukaan seurakuntien toimintaan ja elämään armollisen Jumalan yhteydessä. Lahden yhteinen kirkkoneuvosto vahvisti painopisteen keskiviikkona yksimielisesti pitkän keskustelun päätteeksi.  

Ensi vuoden kirkollisverotuotoiksi arvioidaan Lahden seurakunnissa 18,0 miljoonaa euroa. Toiminnan tuotoiksi arvioidaan 5,0 miljoonaa euroa ja kuluiksi 21,2 miljoonaa euroa. Valtion rahoitusosuudeksi odotetaan 2,3 miljoonaa euroa, ja investointeja suunnitellaan tehtäväksi 2,7 miljoonalla eurolla.

Lahden seurakunnissa korjataan loppuvuoden aikana Ristinkirkon vesikattoa ja julkisivua. Työt käynnistyvät täysimääräisesti elokuussa Lahden kansainvälisen urkuviikon jälkeen ja niiden on määrä valmistua marraskuussa. Ristinkirkossa järjestetään toimintaa myös korjaustöiden aikana. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi keskiviikkona urakoitsijaksi HI-Rakennus ja maalaus Oy:n. Urakan kokonaisarvo on vajaat 0,7 miljoonaa euroa.

Mustankallion hautausmaan uuden huoltorakennuksen urakoitsijaksi valittiin Kymenlaakson Rakennus Oy. Rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan syksyllä. 

Lisätiedot: Pasi Mäkelä, hallintojohtaja, 044 719 1201, pasi.makela@evl.fi